Aloitettaessa projektia en tiennyt oikeastaan yhtään mitä odottaa. Huolimatta siitä ettei meille kerrottu minkälaisia yritykset ovat, aloitimme suunnittelun ja pöytäkirjan pidon saman tien. Suunnittelu on tietysti hyvä asia kokonaiskuvan hahmottamisen, ja miksei myös ryhmän yhteishengen rakentamisen kannalta. Ryhmähenkeä tässä projektissa tarvittaisiinkin, tai ainakin motivaatiota lukuisten eri tehtävien tekemistä varten. Tiimimme jäsenistä kaikki eivät myöskään pääse aina paikalle - seikka joka osaltaan hidastaa työn etenemistä jo alkumetreillä.

Ennen varsinaista projektin alkua odotin jännityksellä lopullisten tiimien paljastamista, ja onnekseni voin kuitenkin sanoa että jokainen tiimini jäsen motivoituneempi kuin mitä olisin odottanut - näin ainakin viimeisimpien kokemusten perusteella. Projektipäällikkönä ajattelemisen aihetta minulle antoi se, kuinka onnistuisin pitämään hyvää huolta töiden etenemisestä, kuitenkin välttäen samalla liikaa päällepäsmäröintiä ja hermoilua. Odotankin edelleen että joudun pitämään paljolti huolta jokaisen yksittäisen tehtävän toteutumisesta, sekä tietysti tiedotuksesta jäsenille. Jo tässä on tullut huomattua miten paljon epätietoisuus jäsenten välillä voi hidastaa projektia, ja samalla tietysti laskea itse kunkin moraalia.

Nopeasti sanottuna uskon tämän työrupeaman olevan parhaimmillaan opettavainen kokemus, mutta pahimmassa tapauksessa paljolti aikaa ja hermoja syövä kokemus.